"Bokbuss" till skärgårdsöar

Inlämnad av:

Leif Hermansson, 2019-03-13 17:23

Slutdatum:

2019-06-11

Mitt förslag i korthet är följande:

Folk som bor i tätorter kan gå till biblioteket och låna. Folk som bor på landsbygden har bokbussar. Folk som bor i skärgården måste åka båt/buss/bil till närmaste bibliotek för att låna/lämna tillbaka böcker.  Infrastruktur (Kommunikation och beställning av böcker via internet) (Distribution av böcker via posten) finns. Glesbygdskommuner (ex. Arvidsjaur) använder systemet. 

Jag bifogar ett direkt citat, klippt ur Arvidsjaurs biblioteksplan. "Arvidsjaurs kommunbibliotek erbjuder postboksservice till invånare som bor utanför samhället och som har lantbrevbäring. Servicen innebär att låntagaren reserverar de böcker man vill läsa, antingen genom att själv göra sin reservation på vår hemsida bibblo.se  eller att man ringer till biblioteket och beställer de böcker man önskar läsa. Bibliotekspersonalen skickar därefter böckerna i speciella postväskor hem till låntagaren, som sedan skickar tillbaka böckerna i väskan, via lantbrevbäringen, när böckerna ska återlämnas. Servicen är kostnadsfri för låntagaren."

Jag tycker det vore en god och kostnadseffektiv idé för att öka servicen för de fåtaliga skärgårdsbor som efterfrågar böcker. 

 

 

 

Underskrifter

Det här förslaget är avslutad.

4 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Logotyp för Västerviks kommun, länk till startsidan

Portal levererad av