Tjejkväll i simhallen

Inlämnad av:

Fatima Alnabhan, 2019-12-30 11:29

Slutdatum:

2020-01-30

Hej

Fyren kulturförening jobbar med många olika spår i samhället t.ex. jämställdhet, jämlikhet, frihet och barn och ungdomars rättigheter.  Så vi ser ett stort behov för kvinnor i Västerviks kommun. Nästan 50 kvinnor i Västerviks kommun önskar riktigt att få några timmar per vecka eller varannan vecka i simhallen BARA för kvinnor. Vänligen om det skulle vara efter kl. 16.00 för att alla vill gärna komma in.

De flesta av dem vill gärna lära sig simma också.

Denna sak bidrar till många viktiga saker i samhället:

  1. Jämställdhet skulle fungera bättre när alla känner sig inne i samhället och delaktiga också, speciellt kvinnor.
  2. Drunkningsolyckor ökar i Sverige. Bara i juli 2018 drunknade 35 personer! Vi kan minska antalet när alla i samhället lär sig att simma.
  3. Mammor vill gärna simma med sina barn men tyvärr de gör det inte. Men om simhallen öppnar några timmar för BARA kvinnor skulle det bli verklighet. Ni skulle sprida glädje till barn och deras mammor.
  4. Barn skulle få bättre sommar med simmande mammor, många vågar inte att gå till havet, simhallen eller promenad vid stranden ensamma med deras barn eftersom de inte kan skydda barnen om de drunknar.
  5. Det skulle vara språkcafé på ett nytt sätt, många nya och gamla svenskar skulle vara där och det är en bra chans för att nyanlända kvinnor öva svenska också.

     

Vi hoppas att vårt önskemål tas allvarligt och ser en förändring till våren.

/ Fatima Alnabhan för Fyren kulturförening

Underskrifter

Det här förslaget är avslutad.

96 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Logotyp för Västerviks kommun, länk till startsidan

Portal levererad av