Belys vår historia

Inlämnad av:

Karl Magnus Roland Karlsson, 2021-02-22 23:06

Slutdatum:

2021-05-23

Mitt e-förslag har sin grund i de smakfulla och snygga belysta skärmar/tavlor i perforerad cortenplåt, som står placerade på det nya torget i hamnen vid Pampas Marina.

Jag föreslår att man använder många fler sådana skärmar på utvalda platser runt om i Västervik, med motiv bundet till kulturella platser och historiska händelser eller personer från vår stad. Vid varje upplyst skärm finns även en berättelse att tillgå, gärna berättad på något sätt via ljud på plats eller via QR-kod.

Det kan bli en fin turistattraktion/reseanledning med dessa upplysta ”konstverk ”. Dessutom kan det ge ett stort mervärde för invånarna och en möjlighet att lära oss historien. Det blir ett trevligt visuellt inslag i stadsbilden som väcker nyfikenhet bland både unga och gamla. En bra utomhusaktivitet året runt.

Just belysningen i den perforerade plåten tycker jag ger motivet liv och ett annorlunda visuellt uttryck. Man kan öka intresset för Västerviks historia, erbjuda digital historierunda, gärna på kvällar där man ser skyltarna upplysta.

Länk till artikel i Västervikstidningen: https://vt.se/artikel/wjv0087l

Underskrifter

Det här förslaget är avslutad.

6 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Logotyp för Västerviks kommun, länk till startsidan

Portal levererad av