Gångbana med staket i Gertrudsvik

Inlämnad av:

Rebecca Persson, 2021-04-08 12:07

Slutdatum:

2021-05-15

Då jag bor ute i Gertrudsvik och dagligen passerar sträckan utifrån Kustvägen bort förbi Östra Parkvägen till Sjöstadsvägen 21 så vill jag belysa ett stort problem som bör åtgärdas innan någon blir påkörd eller olycka sker. 

Detta gäller nämligen att ett staket med separat gångbana saknas på den vägen  Som det är i dagsläget så delar gående, cyklister och bilister på denna väg utan något som helst skydd för dem gående samt cyklister vilket känns otryggt. 

Vi har två stycken förskolor i området med barn i åldrarna 1-5 år.  De använder denna väg när dem går på utflykter eller besöker närliggande lekpark då går dem oskyddat mot trafiken i dagens läge. 

Gertrudsvik är även ett växande område med husbyggen som pågår som medför allt tyngre trafik på den utsatta sträckan, allt fler barnfamiljer tillkommer i området,  förskolor, restaurangverksamhet, samt ett flertal arbetsplatser här omkring som alla skulle ha nytta av mitt  förslag  som är följande:  En separat gångbana med staket som skydd utifrån kustvägen bort mot Östra parkvägen och bort till Sjöstadsvägen 21. 

 

 

Underskrifter

Det här förslaget är öppet för underskrifter!

Klicka här för att skriva under förslaget.

75 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Logotyp för Västerviks kommun, länk till startsidan

Portal levererad av