Använd Silons sprängmaterial till strandpromenad i Gamleby

Inlämnad av:

Isac Lejondahl, 2021-05-22 11:40

Slutdatum:

2021-08-20

Mitt förslag är att använda silons sprängsten till att bygga strandpromenad i Gamleby. Det vore en kostnadseffektiv lösning där man slipper ta kostnaden för att frakta bort massorna, samtidigt som man binder samman  byns alla delar på ett sätt som kommer alla invånare och turister till gagn.

Planer för sprängning av Gamlebys silo pågår för fullt i kommunhuset, samtidigt som en stor satsning pågår i att återskapa yachtvarvet. I många år har det funnits önskemål om att skapa en ordentlig strandpromenad som binder ihop campingen med hamnen. Varför inte utnyttja tillfället till att bredda marken intill Östra ringvägen för att kunna anlägga en ordentlig, belyst strandpromenad som även kan kombineras med möjligheten att lägga till gästbåtar.

Det görs just nu fina arbeten i Gamleby att binda ihop Gamleby centrum med gamla torget. Vidare därifrån finns vackra promenadvägar ner till vattnet, men där tar det i dagsläget stopp. Med ett Yachtvarv som vaknat till liv vaknar också hela Gamlebys hamn, den satsningen av privata aktörer tillsammans med kommunens satsning att riva silon förtjänar att krönas med en ordentlig strandpromenad. En stor del av Gamlebys sommarturism är kopplad till campingens verksamhet, men även Gamlebyborna önskar kunna dra sig ner mot vattnet för promenader. Med en strandpromenad får man en vacker promenad  

En strandpromenad med gästhamn skulle underlätta för hamnens fortsatta utveckling där det då också skulle kunna öppnas upp möjligheten till restaurang/kafé invid vattnet. 

Ta tillfället i akt, bygg strandpromenaden nu!
 

 

Underskrifter

Det här förslaget är öppet för underskrifter!

Klicka här för att skriva under förslaget.

1 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Logotyp för Västerviks kommun, länk till startsidan

Portal levererad av