Cykelbana Dollarstore-Breviksrondellen

Inlämnad av:

JAN NILSSON, 2021-08-23 21:12

Slutdatum:

2021-11-19

Mitt förslag är att det byggs en cykelbana mellan DollarStore och Breviksrondellen på samma sida av Breviksvägen som Polishuset. Det är en sträcka på ca 1000 m varav ca 300 meters cykelbana redan finns.

Och då behövs även ett nytt övergångsställe och överfart vid "Kvantumrondellen" mellan och Dollar Store och Burger King. Men personerna som använder den nya övergången, hade annars fått korsa vägen ett antal gånger istället för en gång. Så som det är idag.

Så kommer man från Dollarstore/Medborgarskolan kan man gå eller cykla ända bort till Breviksskolan/Tillbergsgatan på ena sidan av Breviksvägen.

Som det är idag måste man korsa vägen fyra gånger bara man ska mellan Burger King och Dollarstore. Det känns som en vinst för alla trafikanter. 

På ena sidan av Breviksvägen utan sammankopplad cykelbana finns alltså idag Burger King, Mio, Byggmax, Hjälpmedelscentral, Polisen, Tjustgården, Vårdcentral och tandläkare. Sen så är det ju inte bara mellan dessa platser folk rör sig. Man kommer ju från t.ex. Kvännaren eller Brevik m.m. och alla platser runt omkring. 

Trafiken har ju också ökat senaste tio åren mellab Breviksvägen och Ljungheden/soptippen m.m. Ännu en anledning till att folk kan hålla sig på andra sidan av Breviksvägen, och undvika bilköerna över övergångsstället med skymd sikt m.m. 

Det verkar ju också vara kommunens mark, och inga direkt stora hinder där en cykelbana skulle finnas. Det har också kommit många nya olika slags elfordon, som skulle ha nytta av en cykelbana där. 

Bifogade filer

Screenshot_20210823-204856_Maps.jpg (322 KB)

Underskrifter

Det här förslaget är öppet för underskrifter!

Klicka här för att skriva under förslaget.

5 person(er) har skrivit under detta förslag. Klicka här för att visa alla underskrifter.

Logotyp för Västerviks kommun, länk till startsidan

Portal levererad av