Behåll Erneborg

Inlämnad av:

Ulla Pettersson, 2021-09-14 09:57

Slutdatum:

2021-12-13

Mitt förslag är att man låter Erneborg bli ett billigt boende, typ vandrarhem för barnfamiljer och andra som uppskattar vårt fina samhälle, vår by.

Bor man på Erneborg har man utsikt över Ernebergsfältet, där det finns möjlighet att besöka en ny lekpark som är anpassad även för funktionshindrade och äventyrslystna barn. Där finns grillplatser ordnade. Vidare finns en stor äng att springa på, en skogsdunge med stigar, fotbollsplaner m.m. Vintertid finns det snökanon så GOK förser ängen med fina skidspår, till glädje för ortsborna och övriga.

Hällristningar finns både i anslutning till Ernebergsfältet och på flera ställen i och utanför "byn".

Det är promenadavstånd till Hammarsbadet (som är 4-stjärnigt).

Ett måste för besökande är Trollstigen som börjar i närheten av Gamleby Folkpark som har ett fint utbud till vuxna och barnfamiljer.

Gamleby har: En landisbana, många loppisar, slinga på Garpedansberget, boulebana, slingor av olika längst i Heda, padelbana, Holms varv, det enda trekantiga torget i Sverige, bowlinghall m.m.

Gamleby har massor att erbjuda besökande. Bor man dessutom på Erneborg finns en gångtunnel under vägen alldeles i närheten av Ernebergsfältet. Vägen mellan boende på Erneborg och Ernebergsfältet blir på så vis trafiksäkrare.

Med ett enklare boende där man har tillgång till gemensamt käk, typ vandrarhem, gör inte priset ligga så högt. Kanske kunde man erbjuda sommarlovslediga ungdomar ett berikande sommarjobb?

Det finns alla möjligheter att sätta Gamleby på kartan som en semesterort för alla. Om vi vill?

Så Västerviks kommun, se möjligheterna - riv inte ner, bygg upp. Kanske finns det någon med fler tankar?

PS. Kanske är det så att möbler - och diverse inventarier, inte följer med de nuvarande boende när de flyttar till nybyggt, utan blir kvar, och kan komma till gagn för Gamlebys nya, familjevänliga, semesterboende Erneborg.

Underskrifter

Det här förslaget är öppet för underskrifter!

Klicka här för att skriva under förslaget.

Ingen har skrivit under detta förslag.

Logotyp för Västerviks kommun, länk till startsidan

Portal levererad av